divendres, 16 de novembre del 2007

Barcelona (un mapa)


Després de veure Barcelona (un mapa), no hi ha dubte: Ventura Pons continua furgant en l'ànima.
A través de les converses, ens mostra les mentires, els secrets, la frustació i l'esperit de derrota que senten els personatges d'aquesta història. Tot i l'aparent localitat del lloc -clar, és una casa llogada al bell mig de Barcelona-, no deixa de ser un indici més del seu valor universal: la famíla, el vigilant, la cuinera, la professora de francés...Un reflex força aconseguit de la solitud d'uns personatges cargats de dramatisme que, encara que es disfressen, no aconseguiran traure el cap i surar.
En definitiva, el mapa que s'entreveu no és el d'una ciutat, sinó el dels sentiments d'unes històries anònimes que lluiten per no perdre's en la immensitat de la metròpoli. Una visió desoladora que intenta donar un ordre, però que acaba com una tragèdia grega. A banda, compta amb l'espectacular interpretació d'actors com Josep Mariua Pou, Núria Espert, Rosa Maria Sardà, María Botto, Jordi Bosch i Pablo Derqui.
Imprescindible si t'agrada el bon cinema; i això també: en català.

2 comentaris:

Paco ha dit...

Ei xuspobrero!!. Benvingut a la blogosfera, estic segur que t'enganxarà.
Ara, a dinamitzar la pàgina.

una forta abraçada.

Speaker ha dit...

Fa bona pinta eixa pel·li. Mira, precisament, este divendres aniré a veure-la. Per a bé o per a mal, ja m'has creat expectatives.

Salut!